hi5 vs facebook vs myspace vs something better

Πρόσφατα μου έστειλε ένας φίλος πρόσκληση για το hi5. Για να μην του χαλάσω το χατήρι γράφτηκα.

 

Πρώτα η απορία μου που υπάρχει στον μισό τίτλο. Τι είναι χειρότερο. Το facebook? το myspace ή το hi5? Προσωπικά πίστευα το myspace ήταν το χειρότερο με διαφορά, κρίνοντας και απο τα άτομα που το χρησιμοποιούν , και απο τα templates που βάζουν, τα οποία είναι τόσο οικτρά που μπορούν να σκοτώσουν ένα internet user σε 2 λεπτά. Ακόμα και αν γλιτώσεις, η έκθεση στις σελίδες αυτές θα προξενήσει ανεπανόρθωτες βλάβες στο τμήμα του εγκεφάλου που είναι υπέυθυνο για το browsing (brain web rendering engine?). Θα φοβάσαι να πληκτρολογήσεις www. Θα έχεις εφιάλτες με java applets που παίζουν emo μουσική απο το πουθενά. Θα ξυπνάς φωνάζοντας με πόνους στα μάτια απο τους σατανικά εμετικούς χρωματισμούς στο myspace. Μερικές φορές νομίζω οτι το myspace είναι ένα τεράστιας έκτασης ψυχολογικό πείραμα Αμερικανικού πανεπιστημίου με θέμα τις επιπώσεις του κακού γούστου πάνω στην σωματική υγεία.  Για αυτό play it safe. use a condom ^H^H^H^H^H resolve myspace to 127.0.0.1 in hosts.conf.

Στα υπέρ του myspace είναι οτι δεν είναι υποχρεωτικό να το βλέπεις, όπως για παράδειγμα ο γείτονάς σου ή ένα σχολικό βιβλίο. Μεγάλο υπέρ

 

Όμως τώρα που είδα και το hi5 ομολογώ οτι είναι πολύ κοντά στο myspace. Ίσως είναι ανταγωνιστικό πείραμα γειτονικού πανεπιστημίου που ανταγωνίζονται σε κονδύλια και πάνε να τους φάνε την δόξα.

 

Το facebook απο την άλλη, δεν επιτρέπει  τέτοια χάλια. Έχει όμως άπειρα applets. Είχα κάποτε μια τύπισα στην friends list μου που πρέπει να είχε βάλεί όλα τα applets διαθέσιμα στο facebook. Πήγαινε στην σελίδα της μόνο και μόνο για να δώ τι είναι πιό μεγαλύτερο, ο ρυθμός δημιουργίας νέων applets απο την κοινότητα, ή η ταχύτητα προσθήκης τους στο προφίλ.  Για να φορτώσει η σελίδα της ήθελε τόσο χρόνο που σκέφτηκα οτι θα ήταν καλή ιδέα να την κάνουν διαθέσιμη μέσω torrent. Αρχικά είχα απορία πώς προλαβαίνει να κάνει αυτή την δουλειά όλη μέρα, αλλα μετά πρόσεξα οτι είναι παντρεμένη με παιδιά , οπότε φαντάζομαι έχει βάλει τα παιδιά να προσθέτουν applets και δεν τα ταΐζει αν δεν πιάσουν τα quota τους για την ημέρα. - Όχι Μιχαλάκη, δεν μπορείς να πας να παίξεις, δεν πρόσθεσες το vampires vs Jedi vs Manowar vs Barak Obama application.

 

Το μόνο που μου αρέσει με αυτά τα site είναι οτι βρίσκω φίλους και γνωστούς που είχα να τους δώ χρόνια. Αυτό είναι το πιό ενδιαφέρον κομμάτι των social networking sites για μένα. Αφού βρώ τους φίλους μου και τους ‘καταγράψω’ (δηλαδή τους βάλω στην friend list) δεν έχει κανένα άλλο ενδιαφέρον το site. Δεν με ενδιαφέρουν τα applets, και όλες οι βλακείες. Σύντομα τα βαρέθηκα (και στην περίπτωση του facebook εκνευρίστηκα και με τους όρους χρήσης τους και απενεργοποίησα το account μου).

 

Μιάς και το μόνο που με ενδιαφέρει απο αυτά τα site είναι η έυρεση φίλων Θα μου άρεσε το εξής. Μια υπηρεσία που να βάζω την contact list μου απο το gmail/yahoo/whatever , να βλέπει να email και να μου δίνει URL με τα blog/profiles του καθενός. Και καλύτερη και γενικότερη υποστήριξη για τεχνολογίες όπως XFN κλπ. Τα social networking sites θα γίνουν obsolete απο το social networking web.

Comments !

blogroll

social