Νέα μέθοδος γρήγορου makeup

Όλες οι γυναίκες κρύβουν ένα Πικάσο μέσα τους. Και αυτό είναι κακό. Πολύ κακό. Διότι το βγάζουν στο βάψιμο τους, και ο Πικάσο δεν είχε ένα ανάλαφρο στύλ, αλλα βαρύ, δυσνόητο, στύλ καρικατούρας που οι δήθεν το ονομάζουν cubism αλλα οι γνώστες το ονομάζούν "Απέτυχα σε όλες τις χρήσιμες δουλειές και έγινα ζωγράφος"

Παρά τα χάλια του, Ο Πικάσο δεν έφτιαχνε τα έργα του σε δέκα λεπτά. Μια αηδία τέτοιου μεγέθους χρειάζεται χρόνο για επιμονή για να φτάσει το απόγειο της. Έτσι και οι ο γυναικείος πληθυσμός, δεν βάζει make-up σε 10 λεπτά αλλα, όπως ο Πικάσο, χρειάζεται χρόνο, χρήμα (o Hondos κλέφτης θα γίνει?) και επιμονή για να φτάσει στην αηδία που ονομάζουν βάψιμο.

Σίγουρα όλοι έχουμε σχετική εμπειρία. Είτε περιμένοντας τις αδελφές μας, τις γκόμενες ή τις γυναίκες μας. Όλες νομίζουν οτι ο Πικάσο θα ζήλευε αν έβλεπε το αριστούργημα που δημιούργησαν μe τα λιγοστά ευρώ που ξόδεψαν στον Hondo (την μισή τους προίκα και τα χωράφια του παππού σου δηλαδή).

Το πρόβλημά μου ως μέλος του ανδρικού πληθυσμού, είναι ο χρόνος που χρειάζονται για τα αριστουργήματά τους. Χωρίς να θέλω να βιάσω την τέχνη, πρέπει να ομολογήσω οτι ορισμένες φορές (πάντα δηλαδή) ο χρόνος είναι δυσανάλογος του αποτελέσματος ( "τόση ώρα για να μοιάζεις με πουτάνα του δεκάευρου στα όρθια σε ξεχασμένο πάρκινγκ στην ερημία?" ).

Έστυψα το μυαλό μου λοιπόν για να βρω τρόπου να συγκεράσουμε την τέχνη με την γρήγορη εφαρμογή της.

Ιδέες:

Εφαρμογή make-up με προτυπωμένο χαρτί σαν αυτοκόλλητο.

Η τεχνολογία πιστεύω υπάρχει για να δημιουργηθεί ένα φύλο χαρτιού με προ-τυπωμένο make-up. Απλά το εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου και αφήνει το make-up στα κατάλληλα σημεία. Προφανώς θα πρέπει να έχει σημάδια, (σταυρούς, εγκοπές, κλπ) για υπάρξουν σωστές συμπτώσεις αλλά πιστεύω οτι αυτά λύνονται εύκολα. Θα μπορούσαν να κυκλοφορούν σε μια μεγάλη γκάμα make-up όπως "Πόρνη της Βαβυλώνας" , "Ξεπεσμένη Κλεοπάτρα", " Δειγματολόγιο της Lancome" , "Τροχαίο με φορτηγό που μεταφέρει μπογιές" , "Ο βιασμός του Ουράνιου Τόξου" και όλα τα δημοφιλή patterns.

Σκαλωσιά

Μια ακόμα λύση στο πρόβλημα είναι η δημιουργία μιας μινι σκαλωσίας (όπως στης οικοδομές) γύρω απο πρόσωπο της ενδιαφερόμενης. Αυτό θα επιτρέψει στα Oompa Loompas να έχουν πρόσβαση σε όλα τα επίπεδα και να εφαρμόσουν το επιθυμητό make-up πολύ γρήγορα και με την γνωστή τελειομανία τους. Τα ηθικοπλαστικά τραγούδια είναι προαιρετικά, αλλά ενθαρρύνονται.

Αλγοριθμική δημιουργία make-up pattern

Αυτό είναι ελκυστικότερο στα geek-girls αλλα νομίζω οτι έχει γενικότερη εφαρμογή. Αντί να αποφασίζει η γυναίκα για το που ακριβώς θα εφαρμοστεί ποιο καλλυντικό, αφήνουμε αυτές τις αποφάσεις σε ένα αλγόριθμο. Σκέψου Fractals.

Έχει το πλεονέκτημα αν κάποιος πλησιάσει πολύ κοντά στο πρόσωπό σου, το make-up σου δεν θα pixelιάσει αλλα θα κάνει σωστά zoom.

Επιπλέον κάθε make-up θα έχει ένα web interface που θα ψηφίζει ο αντρικός πληθυσμός αν θέλει να δεί κάτι τέτοιο στον δρόμο. Κάτι σε στυλ stumbleupon. Τα make-up με υψηλή βαθμολογία θα εμφανίζονται πιό συχνά. Ετσι οι σύγχρονη γυναίκα θα είναι πάντα στην μόδα.

Μόνιμο Μακιγιάζ

Ναι, μιλάω για τατουάζ. Μπορεί να μοιάζει δραστικό, αλλά είναι μια πολύ εύκολη και αποτελεσματική λύση. Ξέρω πόσο οι γυναίκες βαριέστε να κάνετε ντεμακιγιάζ όταν γυρνάτε αργά σπίτι σας και ξυπνάτε την άλλη μέρα σαν ατύχημα σε εργοστάσιο μαρκαδόρων ή σαν διαφήμιση για κέντρο κακοποιημένων γυναικών. To Τατουάζ προσφέρει μόνιμη και σωστή λύση. Αρκεί να διαλέξετε κάτι διαχρονικό, και όχι την μόδα της εποχής.

Γενικότερες φιλοσοφίες

Πέρα απο τρόπους για ταχύτερη εφαρμογή του make-up πιστεύω οτι οι εταιρίες καλλυντικών δεν έχουν εφαρμώσει σωστές μάρκετινγκ τεχνικές. (insert buzzwords here, like synergize, leverage κλπ κλπ Βλέπε Dilbert για λεπτομέρειες).

Για παράδειγμα θα μπορούσαν μαζί με ένα σετ μακιγιάζ να δίνουν και ένα dvd με τον Steven Seagal ώστε το να έχει κάτι να ασχοληθεί ο φίλος σας. (Εξάλλου είναι γνωστό οτι ο Steven Seagal είναι αυτό που πραγματικά ξεχωρίζει του άντρες απο τις γυναίκες)

Είμαι σίγουρος οτι υπάρχουν και άλλοι τρόπου που δεν σκέφτηκα. Περιμένω τις ιδέες σας. :-)

Disclaimer: Το παρόν post γράφηκε υπο την επήρεια αλκοόλ και ουδεμία ευθύνη φέρουμε για τυχόν ατυχήματα ή απώλειες που πιθανότατα (σχεδόν σίγουρα) θα προκύψουν απο εφαρμογή των προτάσεών μου.

Comments !

blogroll

social