Το χάλι της Forthnet.

Ήμουν αρχικά πελάτης της Internet Helllas. Αυτή αγοράστηκε απο την Forthnet και μεταφέρθηκα αυτόματα εκεί. Απο τότε μέχρι σήμερα ήμουν πελάτης της Forthnet.

Πλήρωνα με πιστωτική κάρτα. Κάθε μήνα “τράβαγαν” τα χρήματα αυτόματα και όλα μια χαρά. Μέχρι που στις 29/12 ώρα 15:00 πέφτει η σύνδεσή μου και στα logs του modem βλέπω προσπάθεις για login με λάθος username/password.

Επειδή η πιστωτική κάρτα που χρησιμοποιώ ανανεώθηκε πρόσφατα (άρα άλλαξε ημερομηνία λήξης και CVV) και χρειάστηκε να την ενημερώσω σε πολλές υπηρεσίες (hosting/paypal κλπ) πήγε το μυαλό μου οτι κάτι τέτοιο συμβαίνει και έτσι μίλησα με το τμήμα πωλήσεων της Forthnet.

Αυτό είχε συμβεί και στο παρελθόν. Σε απενεργοποιούν και δεν μπορείς να κάνεις login. Τότε είχα πάρει τηλέφωνο τους έδωσα τα νέα στοιχεία τις κάρτα και όλα καλά.

Να σημειώσω πως και την προηγούμενη φορά, όπως και τώρα μου έκοψαν την σύνδεση χωρις προειδοποίηση. Κάτι που, αν θυμάμαι καλά, απαγορεύεται απο την ΕΕΤΤ. (και ο λογαριασμός δεν μετράει σαν προειδοποίηση. Ετσι και αλλιώς δεν λαμβάνω ,ομως, γιατί έχουν τα στοιχεία μου μπερδεμένα και δεν μπορούν τα τα φτιάξουν)

Στο τηλέφωνο μου λένε οτι υπάρχει ένα χρέος 7 τιμολόγια (7 μήνες δηλαδή). 2 τιμολόγια του 2005 (!?!) και τα υπόλοιπα του 2006! Όλα τα μεταγενέστερα τιμολόγια μέχρι σήμερα είναι πληρωμένα κανονικά! Κανένας δεν μπόρεσε να μου απαντήσει πώς προέκυψε αυτό το χρέος αφού πληρώνω με πιστωτική κάρτα. Στο τηλέφωνο μου λένε οτι δεν γίνεται να δώσω τα στοιχεία της κάρτας μου απο το τηλέφωνο για να πληρωθεί το χρέος (και να συνεχίσουν οι χρεώσεις) και πως πρέπει να πάω στο υποκατάστημα.

Στο υποκατάστημα (που πήγε η αδελφή μου) της λένε οτι μπορεί να πληρώσει μόνο τα τιμολόγια του 2006 και πως τα 2 τιμολόγια του 2005 δεν μπορούν να πληρωθούν γιατι δεν τα “δέχεται” το σύστημα τους. Πρέπει να πάω στην τράπεζα και να τους στείλω το αποδεικτικό κατάθεσης με fax (το σύστημά τους δέχεται αποδεικτικά κατάθεσης, αλλά όχι μετρητά? wtf?). Μιας και όλα αυτά γίνονται απόγευμα, αυτόματα το ξεμπλοκάρισμά μου πάει για την επόμενη ημέρα. Και όλα αυτά ενώ τους έχω εξηγήσει πολλές φορές οτι το internet το χρειάζομαι το συντομότερο δυνατόν για την δουλειά μου.

Την επόμενη ημέρα πάω στο υποκατάστημα και τους λέω:

  • Έχω το έρθει με μετρητά για χρέος που δεν ξερετε γιατί πρέπει να πληρώσω. Μπορώ να το πληρώσω εδώ?
  • Οχι, πρέπει να πάτε στην τράπεζα.
  • Ωραία, φέρτε μου έντυπο να καταργήσω την συνδρομή μου

Όπως και έκανα φυσικά.
Ούτε το ΙΚΑ και η Εφορία δεν είναι τόσο χάος.

Φυσικά θεώρησα αυτονόητο οτι αφού έχω γραμμή adsl απο τον ΟΤΕ και εξοπλισμό δικό μου θα μπορούσα να κάνω μια νέα σύνδεση μέσα σε λίγες ώρες. (username/password χρειαζόμουν μονο). Στα μαγαζιά που πήγα όμως μου είπαν οτι έχουν μονο πακέτα (που θέλουν 10-15 ημέρες) και για αυτό που ζητάω να πάρω τηλ. στον ISP που θέλω.

Παίρνω τηλέφωνο στην HOL και αφού τους εξηγώ την περίπτωσή μου, μου λέει οτι θέλει 7 ημέρες για να ενεργοποιηθεί. (Γιατί?)

Αφού απογοητεύομαι απο την HOL, πάω στην τελευταία επιλογή. Otenet. Και εκεί μου εξηγούν οτι θα κάνουν ότι μπορούν για να μου δώσουν τους κωδικούς το συντομότερο δυνατό. Έκανα την αίτηση απο το 134 στις 15:00 και στις 16:00 με πήραν τηλέφωνο στο κινητό (που δυστυχώς δεν το άκουσα και έτσι με πήραν την επόμενη ημέρα πρωί-πρωί ).

Η εταιρία απο την οποία περίμενα τα λιγότερα ήταν η πιο εξυπηρετική. Φυσικά δεν ασχολήθηκα καθόλου με Tellas και λοιπές εταιρίες επιπέδου Altec.

Πλέον είμαι πελάτης της Otent. Ελπίζω να μην το μετανιώσω. Για να δούμε….

Πάντως το σκηνικό των τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα είναι πολύ απογοητευτικό.

Σκέφτομαι τι θα είχα πάθει αν είχα βάλει και Forthnet Double Play :p

Comments !

blogroll

social