Τι έμαθα απο εναν επιστήμονα.

Μια ωραία Κυριακή, εκεί που απολαμβάναμε το ουζάκι μας σε παραλιακή ψαροταβέρνα, η παρέα μας μεγάλωσε αναπάντεχα (οπως συμβαίνει μερικές φορές). Πάντα ευπρόσδεκτες οι νέες γνωριμίες και μαζί με αυτές οι γνώση απο τις συζητήσεις.

Υπήρξα ιδιαίτερα τυχερός όταν στην παρέα ήταν ένας λαμπρός νέος επιστήμων. Χημικός απο Ελληνικό πανεπιστήμιο.

Σας παραθέτω μερικά τμήματα απο την επιστημονική γνώση απο τόσο μεγαλόχερα σκόρπισε αυτό το λαμπρό πνεύμα.

Το stonehedge δεν το έφτιαξαν άνθρωποι.

Ναι, πολύ σωστά. Το stonhedge δεν το έφτιαξαν άνθρωποι γιατί τότε ο ανρθώπινος πολιτισμός δεν είχε την τεχνολογία να το φτιάξει. Άρα σίγουρα δεν το έφτιαξαν άνθρωποι. Όταν ρώτησα (με τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού σε ζαχαροπλαστείο, καταλαβαίνετε) αν το έφτιαξαν εξωγήινοι έμαθα πως ‘δεν γνωρίζουμε’.

Οι λοιμοί είναι φτιαγμένοι απο τον άνθρωπο και τις φαρμακευτικές.

Ναι, οι σύγχρωνοι λοιμοί (πχ SARS) είναι φτιαγμένοι απο τον άνθρωπο και τις φαρμακευτικές για να πουλάνε φάρμακα.

Οταν ανέφερα την θεωρία τις εξέλιξης (και πως αυτή ισχύει και στους υιούς, και πως προσαρμόζονται στα σύγχρονα φάρμακα κλπ) έλαβα την εξής απάντηση σχετικά με αυτή την χαζή της εξέλιξης.

Αν η θεωρία της εξέλιξης ίσχυε, τότε οι Έλληνες ,όντας απο τους παλαιότερους πολιτισμούς και συνεπώς έχοντας περισσότερες γεναιές για να εξελιχθούμε, θα έπρεπε να ήμαστε ο πιο εξελιγμένος λαός. Κάτι που δεν ισχύει.

Το δάπεδο του Παρθενώνα είναι απόλυτα επίπεδο και ταυτόχρονα όχι επίπεδο.

Οι καλύτεροι επιστήμονες απο όλο τον κόσμο δεν μπορούν να εξηγήσουν το εξής φαινόμενο:

Έβαλαν στο πάτωμα στον παρθενόνα αλφάδι και είναι τέλεια επίπεδο. Αν όμως σταθούν 2 άνθρωποι στις 2 άκρες δεν βλέπουν τα πόδια.

Το πρώτο πράγμα που σκέφτηκα ήταν οτι το αλφάδι μέτρησε ένα σημείο μόνο, και οτι η aπλά δεν είναι ένα γεωμετρικό επίπεδο (όπως ορίζεται απο 3 σημεία) αλλά πολλά.

Σαφώς και δεν ισχύει αυτό. Πρόκειται για τέλειο επίπεδο που ταυτόχρονα δεν είναι επίπεδο.

Τα μαθηματικά που γνωρίζουμε είναι αυτά που οι Αρχαίοι Έλληνες ήθελαν να μας διδάξουν

Αφού είπα πως τα λεγόμενά του δεν υποστηρίζονται απο την γεωμετρία (οπως την καταλαβαίνω εγώ φυσικά. Δεν ήμουν καλός μαθητής). Ενημερώθηκα το εξής:

Η γεωμετρία που γνωρίζουμε προέρχεται απο τους Αρχαίους Έλληνες, Σωστά? Άρα γνωρίζουμε μόνο οτι ήθελαν να γνωρίζουμε.

flawless logic φυσικά…

Έχουν ανακαλύψει το φάρμακο του Καρκίνου.

Ε, καλά, τι να πω για αυτό. Λιγο πολύ το γνωρίζατε. Το είχατε διαβάσει στο facebook και σε όλα τα καλά blog. Απλά δεν το είχατε ακούσει επίσημα απο επιστήμονα. Επιβεβαιώθηκε λοιπόν. Εχει ανακαλυφθεί και δεν το δίνουν για να πουλάνε φάρμακα.

Γιατί το έγραψα το blog post

Έχω γνωρίσει βέβαια διάφορους βλαμμένους κατα καιρούς, αλλά ποτέ νέο άνθρωπο των θετικών επιστημών να πιστεύει τόσο μεγάλες βλακείες.